apa jeli royal ginseng?

Ginseng Royal Jelly adalah gabungan kedua-dua ginseng dan royal jelly. Ginseng adalah herba Cina purba yang dikenali untuk membantu diabetes dan juga meningkatkan disfungsi seksual pada lelaki yang lebih tua. Jeli diraja boleh dituai dari sarang lebah madu, dan ia juga merupakan sumber makanan untuk lebah ratu. Ia mempunyai pelbagai kegunaan, termasuk luka penyembuhan, merangsang pertumbuhan batang otak dan menurunkan kolesterol.

Jeli diraja adalah sumber makanan eksklusif untuk lebah ratu, dan mungkin sangat sebabnya peningkatan ukuran dan kekuatan mereka. Lebah ratu juga boleh hidup hingga 40 kali lebih lama daripada lebah pekerja normal. Jeli diraja dirembeskan dari kelenjar muka lebah pekerja, dan ia diberi makan kepada ratu lebat di koloni. Banyak produk kecantikan juga mungkin mengandungi jeli diraja, yang dianggap sebagai sumber makanan semulajadi yang lengkap disebabkan oleh fakta bahawa ia mengandungi sejumlah besar antioksidan dan nutrien.

Ginseng sering dirujuk sebagai herba Cina yang paling popular. Banyak minuman tenaga dan teh boleh mengandungi ginseng. Ramuan ini mengandungi vitamin A dan selenium.

Ginseng royal jelly sering diambil oleh individu untuk meningkatkan kesihatan dan daya hidup umum. Adalah dipercayai bahawa bahan ini boleh membantu peredaran darah, memperbaiki sistem imun dan juga membantu fungsi sumsum tulang dalam darah. Ia juga mungkin mengandungi jumlah karbohidrat, vitamin, kalsium dan protein yang tinggi. Ia juga boleh menghalang pertumbuhan sel-sel kanser dalam badan, dan ia juga disyorkan untuk pesakit yang menjalani kemoterapi.

Adalah disyorkan bahawa orang yang menghidap asma dan alahan berkaitan merujuk kepada pengamal penjagaan kesihatan mereka sebelum mengambil jeli royalti ginseng. Jeli diraja telah diketahui memberi kesan negatif kepada individu yang alah kepada sengatan lebah. Kesan sampingan mungkin termasuk masalah pernafasan dan tindak balas alahan yang teruk. Beberapa kesan sampingan ginseng mungkin termasuk insomnia, mual dan sakit kepala.

Ginseng royal jelly dipercayai sebagai produk semulajadi. Ia tidak mengandungi apa-apa alkohol, bahan pengawet atau perisa buatan. Adalah disyorkan bahawa dua kapsul diambil setiap hari, sama ada pada waktu pagi atau pada waktu malam. Ia boleh didapati dalam bentuk cecair dan mungkin mengandungi madu dan glukosa tambahan.