apa folikulinum?

Folliculinum adalah alternatif kepada hormon estrogen. Dibuat dari estrone, estrogen yang dirahsiakan oleh ovari, ia diciptakan untuk membantu wanita dengan pelbagai masalah haid dan fizikal. Ia juga boleh membantu merawat tekanan emosi.

Wanita yang menerima homeopati mungkin mempunyai Folliculinum yang disyorkan kepada mereka selepas mengambil pil kawalan kelahiran. Ini adalah penggunaan ubat herba yang paling biasa. Banyak homeopaths percaya pil kawalan kelahiran mengganggu irama semula jadi badan, mewujudkan rasa putus dan penyakit dalam badan. Untuk memulihkan keseimbangan badan, hormon ini ditetapkan.

Dalam merawat ketidakseimbangan dalam tubuh, estrogen sintetik dikatakan berfungsi pada gejala mental, emosi, dan fizikal pesakit. Ketidakseimbangan ovulasi, seperti mengesan, membakar, sindrom pramenstruasi, atau sakit semasa haid, dikatakan disembuhkan oleh ubat ini. Kista ovari, ovari polikistik, dan fibroid mungkin boleh dirawat oleh Folliculinum.

Perasaan yang dirasai secara emosi, tertekan, atau menangis diketahui telah dikurangkan dengan penyembuhan ini. Rasa tidak ragu-ragu, perubahan mood, dan serangan panik juga boleh dijinakkan dengan rawatan. Cravings, terutama untuk gula atau gandum, boleh dibendung dengan mengambil estrogen sintetik. Gejala lain yang boleh memberi kesan positif termasuk bengkak, migrain, cirit-birit, gatal-gatal, libido rendah, libido tinggi, muntah-muntah, loya, dan sakit payudara.

Gejala menopaus juga boleh dikurangkan melalui penggunaan Folliculinum. Berkedip panas, berpeluh malam, dan isu panas lain boleh dibebaskan. Gejala lain yang boleh dikurangkan melalui rawatan termasuk pening, kekeringan faraj, pengsan, dan hipersensitiviti kepada haba, bunyi bising, atau sentuhan. Sesetengah homeopath mendakwa bahawa ubat juga boleh meningkatkan harga diri, dan rasa kesejahteraan umum.

Beberapa masalah postnatal boleh sembuh dengan Folliculinum. Ketidakupayaan untuk mengikat dengan kemurungan yang baru lahir, post-natal, dan keadaan lain yang dianggap sebagai hasil ketidakseimbangan boleh disembuhkan dengan sebatian tersebut. Wanita hamil dan menyusukan harus meminta pengamal perubatan sebelum menggunakan ubat untuk tujuan ini.

Penyakit kardiovaskular dan isu-isu seperti angina, takikardia, atau palpitasi kadang-kadang boleh diperbaiki dengan tambahan. Ia juga boleh digunakan untuk mengubati gangguan makan. Penyakit Raynaud, gangguan di mana anggota badan luar memperolehi keresahan dan kebas, adalah satu lagi keadaan yang boleh dirawat oleh ubat homeopati. Gangguan vaskular yang lain juga boleh dikurangkan dengannya.

Folliculinum boleh menghasilkan kesan negatif jika diguna pakai. Rundingan dengan homeopath atau doktor perubatan sebelum digunakan disyorkan. Ubat ini juga boleh digunakan oleh lelaki dalam beberapa situasi.